четвъртък, 9 юни 2011 г.

Усмивки


Усмивки...колко лесно се оказва да накараш някого да се усмихне. Това рабрахме, след като започнаха да пристигат първите рисунки и снимки за организирания от нас детски конкурс „Аз изхвърлям отпадъците разделно!”. Самите ние не бяхме предполагали колко креативни могат да бъдат децата. С нетърпение чакахме получаването на следващата рисунка и гадаехме от кое ли кътче на България ще пристигне. И ето...писма от Бургас, Смолян, Шумен, Добрич, Елхово, Карлово, София и още и още, дори не успяваме да ги изброим всичките.
А всяка снимка и рисунка си имат своя индивидуалност, своя идея и колорит.  Постепенно започнахме да се чувстваме сякаш познаваме всяко едно от участващите деца и те ни ставаха някак близки. Ставаше ни все по-тудно да изберем победители. Искаше ни се да спечелят всички.
Бяхме изненадани колко много знаят децата за разделното събиране на отпадъците и колко много от тях са загрижени за природата. Всички те заслужават да живеят в един по-чист и красив свят, който ние можем да им оставим само ако положим усилия затова. Да използваме по-малко автомобилите си, да използваме енергоспестяващи уреди, да ихвърляме отпадъците разделно са само малка част от нещата които можем да направим за една по-чиста околна среда. Децата с техните творения ни накараха да повярваме, че е възможно, вижте ги и повярвайте и вие...и се усмихнете. Видяхте ли колко е лесно да накараш някого да се усмихне?



















Няма коментари:

Публикуване на коментар